Probilişim olarak güvenlik konusundaki bakış açımızda erişimde sağlanan güvenlik kadar sistemdeki bilgilerin doğru ortamlarda saklanması/arşivlemesi ve yönetimi ile oluşturulacak çözümlerde bilgi güvenliği için önemlidir. Bu nedenle e-posta, dosya arşivleme çözümleri ile arşiv ve doküman yönetimi konusundaki çözümlerimizde "Güvenlik" başlığı altında yer almaktadır. Çünkü önceden alınmamış bir önlem nedeniyle karşılaşılacak bir güvenlik tehdidi sebebiyle müşteri, iş ortağı ve hissedarlarınız karşısında güven kaybına uğramak; stratejik bilgileri kaybetmek; kurumsal imajın zedelenmesi söz konusu olabilir. İşte tüm bu olası sorunlardan korumak ve geleceğe güvenle hazırlanmak için bilgi ve erişim güvenliğine yönelik altyapı ve politikaları bugünden oluşturmak son derece önemlidir.
Günümüz iş dünyasını iletişim teknolojileri ve dolayısıyla internet şekillendirmektedir. Gelişmiş ekonomilerdeki karmaşık iş yaşantısını ve süreçlerini kolaylaştıran İnternet, ne yazık ki "hacker"ları, siber saldırıları ve virüs tehditleri gibi bilgi ve erişim güvenliğine yönelik tehditler de beraberinde getiriyor. Bu ortamda kurumsal bilgilerin korunması ve gizliliğinin sağlanması ise kurumlar açsından ciddi bir önem taşıyor.
Günümüzün sürekli güncellenen güvenlik koşullarında, özellikle UTM (Unified Threat Management)olarak adlandırılan Birleşik Tehdit Yönetimi kapsamında kurumların güvenlik sistemlerinde ağ geçidi (gateway) seviyesinde konumlandırılmaktadırlar. Güvenlik duvarı ürünleri, sadece içeriden dışarı ya da dışardan içeri olan veri akışlarında kullanılmaktan ziyade, kurum içi -lokal- iş ağında da konumlandırmak söz konusudur. Yazılım ya da donanım şeklinde olabilecek güvenlik duvarı çözümünün ne şeklinin tercih edilmesi gerektiği güvenlik konusunda uzmanlaşmış teknoloji firmaları ve güvenlik uzmanlarının yapacağı tespite göre ölçeklendirilmelidir.
- Firewall
- Nap-Nac
- Sızma Testi
- Web Uygulama Testi
- Siem-Soar
- DLP
- Endpoint
- Mail Gateway
- Ddos
- ZTNA